buroku-lapai

Burokėlių lapai

Jaunus burokėlių lapus galima valgyti ir žalius, ir apvirtus. Jais puikiausiai pagardinsite ir pagyvinsite salotas, mėsos ir bulvių patiekalus, išvirsite puikaus skonio sriubą.

salierai

Salieras

Jaunystės šaknimi vadinamas salieras – maistingas, naudingas ir skanus, o jo paruošimo būdų – galybė. Stiebus galima valgyti ir žalius, ir apdorotus – virti, kepti, troškinti ar maišyti su kitomis daržovėmis.

salotine-sultene

Salotinė sultenė

Itin maistingi, sultingi lapeliai tinka įvairioms salotoms ruošti. Lapeliai turi švelnų riešutų skonį, tad itin dera salotose su riešutais ar iš jų paruoštais padažais.

aisbergo-salota

„Iceberg“ salotos

Tai vienos populiariausių salotų. Jos sultingos, traškios, tvirtos, puikiai išlaiko formą, tad idealios salotoms su tirštais padažais, keptais ingredientais, mėsa, žuvimi ir sūriais.

Frize

„Frizze“

„Frizze“ salotos – tai smulkiai garbanotos ir ryškiai žalios spalvos salotos. Visada išlieka traškios ir sultingos. Išskirtinė šių salotų forma puikiai atrodo įvairiose salotose.

Oak-leaf

„Oak Leaf“

Šios salotos kartu su „Lollo Rosso“ priklauso raudonlapių salotų rūšiai. Su šiomis subtilaus ir traškaus skonio salotomis pasigaminsite nepakartojamų patiekalų.

Little-Gem

„Little Gem“

Tai tarsi sumažintas romaninių salotų variantas. Traškūs ir sultingi lapeliai jūsų salotas pavers išskirtinėmis.

Lollo-Bionda

„Lollo Biondo“

„Lollo Biondo“ tinka ne tik įvairioms salotoms gaminti, bet ir sumuštiniams pagardinti. Salotos praturtintos geležimi, kuri yra reikalinga žmogaus organizmui.

Lollo-Rosso

„Lollo Rosso“

Išskirtinės spalvos salotos paįvairins Jūsų gaminamus patiekalus. Siūlome gaminti kartu su žalios spalvos salotomis ir pagardinti šviežiomis daržovėmis. Garantuojame akį traukiančias ir puikaus skonio salotas.

Romaninės

Romaninės salotos

Romaninės salotos – tai viena iš daugelio salotų rūšių. Jos kilusios iš Koso salos, Graikijos. Romaninės salotos dažniausiai naudojamos Cezario salotoms gaminti. Be to, šios salotos – dažnas Artimųjų Rytų virtuvės ingredientas.

Gragarste

Gražgarstė

Gražgarstė buvo žinoma jau senovės Romos laikais. Dabar ji – madingiausia daržovė visoje Europoje, nė vienas geresnis virtuvės šefas neapsieina be gražgarstės. Italės įsitikinusios, jog tai jaunystės ir grožio šaltinis, o japonai tvirtina, kad salotose esančios medžiagos – organizmo ilgaamžiškumo priežastis.

Špinatai

Špinatai

Špinatai Lietuvoje žinomi nuo XVIII a. vidurio. Manoma, kad yra kilę iš Pietų Azijos. Dėl juose esančių įvairių vitaminų, špinatai vadinami organizmo šluota. Juk ne veltui Popajus, kadaise valgęs špinatus, buvo tikras stipruolis!

Svogunu-laiskai

Svogūnų laiškai

Svogūnų laiškai – puikūs organizmo bakterijų naikintojai, praturtinti vitaminu C. Naudodami svogūnų laiškus virtuvėje ne tik paskaninsite maistą, bet ir sustiprinsite imuninę sistemą.

Salieru-lapai

Salierų lapai

Salierų lapai – puikus sriubos ingredientas. Nuostabus ir nepakartojamas pagardas, skirtas padažams ir žuvies patiekalams gaminti.

Citrinzole

Citrinžolė

Citrinžolė naudojama Azijos bei Karibų šalių virtuvėje, gaminant rytietiškus patiekalus – troškinius, sriubas, padažus, žuvį ar vištieną, taip pat gali būti naudojama arbatai.

Salavijas

Šalavijas

Šalavijas – aromantingas, pikantiško skonio prieskonis. Sudėtyje turi 2 % eterinio aliejaus. Puikus pagardas įdarams ir bet kokiai mėsai gaminti.

shutterstock_62742175

Čiobreliai

Čiobreliai – malonaus, pikantiškai saldoko skonio prieskonis. Tinkamas pagardas grybų ir žvėrienos patiekalams.

Kalendra

Kalendra

Kalendra – puikus prieskonis tiems, kurie nemėgsta aštraus maisto. Kalendros lapai maistui ruošiami tiek švieži, tiek džiovinti. Juos naudoja ir kaip patiekalo puošmeną, ir kaip aromatinį žalumyną.

Rozmarinas

Rozmarinas

Šiandien Viduržemio pajūrio virtuvė neįsivaizduojama be kvapiojo rozmarino. Tai puikus pagardas daržovių ir mėsos patiekalams.

Melisa

Melisa

Melisai būdingas citrinos kvapas, todėl šis prieskoninis augalas tinka ne tik patiekalų puošybai, bet ir jų gardinimui.

Mėta

Mėta

Mėtos natūraliai auga Rytų ir Pietų Europoje, Britų salose ir Švedijos pietinėje dalyje. Iš jų galima pasigaminti garsųjį anglišką mėtų padažą.  

Petražolė

Petražolė

Petražolės kilusios iš Viduržemio jūros regiono. Šiuo metu tai vienas populiariausių prieskoninių augalų. Naudojamos kulinarijoje, farmacijoje ir net kosmetikoje.

Krapai

Krapai

Krapai kilę iš Azijos ir manoma, kad buvo naudojami prieš 5000 metų. Jie vertingi, nes turi eterinių aliejų, praturtinti vitaminais, mineralinėmis druskomis, geležimi, fosforu ir kaliu.

Bazilikas

Bazilikas

Prancūzams tai karališkoji žolė, o italams – meilės simbolis. Nors šis aromatingas prieskonis puikiai žinomas, daugelis yra girdėję tik kvapiojo baziliko rūšį, o iš viso jų esti apie 150.

_MG_2928

Galime supakuoti salotas ir prieskonius pagal jūsų individualų užsakymą.

_MG_0891

Supakuota produkcija:

  • romaninės salotos, gražgarstės, „Radicchio“, špinatai;
  • romaninės salotos, „Frizze“, „Radicchio, salotinės sultenės;
  • špinatai, gražgarstės, „Radicchio“.

_MG_0890

Prieskonius fasuojame po 25 g, 50 g ir 100 g.

_MG_0872

Salotas fasuojame po 25 g, 50 g ir 100 g.